Кошик
2145 відгуків
MASSMUSCLE.COM.UA
+380 (63) 871-43-98
+380 (96) 853-45-03
Кошик

Вітамін С

Вітамін С (аскорбінова кислота) є не тільки самим відомим вітаміном, але і вкрай необхідний для щоденного функціонування організму. Покращує транспорт компонентів між клітинами, а також є важливим компонентом процесу формування сполучної тканини.

Завдяки колагену, що утворюється, зокрема, під впливом вітаміну С, рани заживають швидше, а синці зникають , переломи ростуть легше, а кровотеча набагато рідше.
Крім того, вітамін С підтримує імунну систему і систему кровообігу. Він також часто використовується у виробництві косметики через уповільнення процесів старіння.

На кількість споживання вітаміну С слід звернути увагу в певних ситуаціях:

    осінньо-зимовий сезон,
    періоди зниження імунітету,
    період відновлення,
    періоди високої фізичної активності,
    вагітність ,
    період лактації,
    запалення в організмі ,
    люди курять сигарети,
    люди в стані стресу,
    літні люди,
    пацієнти з гіпертонією ,
    пацієнти з діабетом .

Краще всього проконсультуватися з сімейним лікарем, щоб вибрати правильну дозу вітаміну С в залежності від вашого здоров'я і слідувати цим рекомендаціям.
3. Вітамін С — дозування

Організм не може виробляти аскорбінову кислоту. Це повинно бути поставлено в дієті або з доповненнями. За даними Інституту харчування, потреба у вітаміні С становить:

    40-50 мг на день для дітей,
    75 мг на день для жінок,
    90 мг на добу у чоловіків.

Ви також можете знайти статті про наслідки вживання великих доз, навіть 200 мг в день. Проте краще всього дотримуватися висновків Інституту харчування.

Аскорбінова кислота використовувалась під час лікування цинги і давалася від 60 до 100 мг на день.

Вважається, що це правильний діапазон кількості вітаміну С, який ми повинні споживати. Конкретна кількість має бути розраховане на основі віку та маси тіла.
4. Вітамін С — дефіцит

Недостатнє споживання фруктів і овочів може призвести до недостатньої кількості вітаміну С в організмі.

Симптоми дефіциту вітаміну С:

    слабкість ,
    втома,
    кровоточать ясна ,
    відсутність апетиту ,
    втрата ваги,
    проблеми із загоєнням ран,
    схильність до синців,
    м'язова біль ,
    біль у суглобах .

Дефицит витамина С может вызвать анемию , цингу, астму , а также изменения костей.

Наблюдая за симптомами, позаботьтесь о том, чтобы добавить дозу витамина С. Лучше всего достать фрукты и овощи, а также витаминные добавки, имеющиеся в аптеке.
5. Витамин С — избыток

Передозировка витамина С довольно сложна, поскольку она выводится из организма вместе с мочой и потом. Однако превышение 1000 мг витамина С может привести к:

    боль в животе ,
    тошнота,
    рвота ,
    диарея ,
    кожная сыпь

Слишком большое количество аскорбиновой кислоты в организме может привести к появлению камней в мочевыводящих путях.

Витамин С вызывает кислую реакцию мочи, которая вызывает выделение мочи и цистаннинов, которые участвуют в процессе образования камней в почках .

Стоит отметить, что суточная норма витамина С не превышает 800-900 мг. Исключением является рекомендация врача при определенных недугах.
6. Продукты, богатые витамином С

Источники витамина С многочисленны . Чтобы доставить суточную дозу в организм, нам не нужно принимать добавки. Здоровой и рациональной диеты достаточно.

Прежде всего, овощи и фрукты являются отличным источником витамина С. Что лучше всего употреблять, чтобы организм не испытывал недостатка в этой важной резистентности к выработке витаминов?

Больше всего витамина С имеет:

    ацерола (1000 — 4500 мг / 100 г),
    ягоды камю камю (1230 — 2061 мг / 100 г),
    шиповник (250 — 800 мг / 100 г),
    облепиха — (200 — 315 мг / 100 г),
    черная смородина (150 — 300 мг / 100 г).

Витамин С также содержит:

    капуста ,
    Брюссельская капуста ,
    брокколи,
    цветная капуста ,
    капуста ,
    шпинат ,
    петрушка,
    укроп,
    зеленый лук,
    хріновий,
    картопля ,
    перець ,
    ківі ,
    полуниця ,
    барбарис .

Вітамін С міститься в цитрусових, але його значно менше, ніж у перерахованих продуктах. Наприклад, кількість аскорбінової кислоти в жовтій паприці відповідає 16 лимонам.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner